Sunday 6 April 2008

Ακόμα ένα παζάρι δίσκων

Εχθές πετάχτηκα αυθημερών μέχρι την Ουτρέχτη για το καθιερωμένο παζάρι δίσκων. Είχα κλείσει το εισιτήριο αρκετά νωρίς και μου βγήκε 80 λίρες μετ' επιστροφής. Δυστυχώς δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου (και έχασα και μία ώρα λόγω της καθυστέρησης που είχε το αεροπλάνο) και έτσι προσπάθησα να δω όσο πιο πολλά μπορούσα μέσα σε πέντε ώρες. Αγόρασα κυρίως κλασσικούρες αυτή τη φορά γιατί ήθελα να συμπληρώσω δισκογραφία όσων μου λείπανε. Επιστροφή λοιπόν το Σάββατο βράδυ με ένα μεταλλικό βαλιτσάκι γεμάτο δίσκους (και πλαστικά καλύματα)



Μερικά από όσα βρήκα


Soul Demise - Beyond Human Perception, μελωδικό death metal


Abattoir - Vicious Attack, παλαιό thrash από ΗΠΑ


Acid - Maniac, επίσης παλαιά thrashιά, από το Βέλγιο


Whiplash, όλοι τους γνωρίζουμε πιστεύω :)


Lizzy Borden, όχι και ο καλύτερός τους δίσκος αλλά για 3 ευρώ καλός είναι.


Emperor - Το πρώτο τους demo (Wrath of the Tyrant) και το πρώτο τους EP σε μία κυκλοφορία


Δύο βινύλια των Running Wild που μου λείπανε (τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια νοσταλγία με τους Running Wild (το ίδιο είχα πάθει και με τους WASP πριν μερικά χρόνια) και προσπαθώ να βρω ό,τι δεν έχω)


Queensryche - Operation Mindcrime


Grinder - Dead End, thrash από Γερμανία, όχι και τόσο καλό όσο τα κλασσικά γερμανικά συγκροτήματα, αλλά ακούγεται μια χαρά.


Agressor - Neverending Destiny, thrash από Γαλλία, όσο δεν τους γνωρίζετε αξίζει να τους ψάξετε.


Doomsword - Let Battle Commence, το βρήκα σε βινύλιο (επιρροή του Εχετλαίου :))

Α ναι, πέτυχα και δύο γνωστούς μαγαζάτορες δισκάδικων του Μοναστηρακίου και του κέντρου να αγοράζουνε κούτες τα CD και τα βινύλια ;)

6 comments:

ε said...

Το Emperor πρέπει να είναι πολύ σπάνιο, είναι τα κομμάτια που βρίσκονται και στο Hordanes Land αν δεν κάνω λάθος το οποίο μου άρεσε αρκετά. Δε θυμάμαι όμως αν η πλευρά των Enslaved μου άρεσε περισσότερο ή όχι.

Συγχαρητήρια για το DoomSword, βάλτο να το ακούσεις μια μέρα αφού έχει βρέξει, ενώ έχεις ανοιχτό το παράθυρο και ο αγγλικός ουρανός έχει εκείνο το μουντό χρώμα. Και στο πρώτο κομμάτι... "Burn England to the ground!"

Πόσο το βρήκες, αν επιτρέπεται;

Panos Konstantinidis said...

Το Emperor δεν είναι σπάνιο γιατί είναι επανακυκλοφορία. Καλά για το αυθεντικό δεν το συζητάμε, είναι όντως καρασπάνιο.

Το Doomsword το βρήκα 15 ευρώ. Το έχω ακούσει ήδη (το έχω σε mp3) και είναι πραγματικώς διαμάντι.

ε said...

Πάνο, να σου πω, έχεις καμιά ιδέα πως μπορώ να κάνω τα κομμάτια undownloadable στο flash_widget που έφτιαξα για το Ψυχορρέων;

Panos Konstantinidis said...

Δυστυχώς όχι :(

Giannis P. said...

Πω πω πω, φόρτωσες πράμα βλέπω. Μου τρέχουν τα σάλια σαν μικρού παιδιού που έχει κολήσει τη μύτη του έξω από τη βιτρίνα ζαχαροπλαστείου :):):):):)

Καλές ακροάσεις.

Δεν μπορείς να διανοηθείς σε τι πρίζα με έχεις βάλει με το παζάρι.

Acid... και γαμώ.

Panos Konstantinidis said...

Η αλήθεια είναι ότι όντως φόρτωσα (58 δίσκους μετρημένους). Τα λέω και πιο αναλυτικά εδώ πέρα: http://oiskepseismoy.blogspot.com/2008/04/jaarbeurs.html για το παζάρι και το κόστος. Αν το σκεφτείς δεν είναι και πολύ ακριβό, να υπολογίζεις 450-500 ευρώ για τρεις μέρες (δύο διανυκτερεύσεις) με όλα τα έξοδα πληρωμένα (αεροπορικά, ξενοδοχείο, φαγητό κλπ). Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις κλείσει τα εισητήρια και το ξενοδοχείο από νωρίς (τουλάχιστον δυο-τρεις μήνες πριν).

Τα 500 ευρώ πιστεύω ότι είναι λογική τιμή αν σκεφτείς ότι ένα Σαββατοκύριακο στην Αράχοβα θα κόστιζε σίγουρα μια 300άρα (αν όχι περισσότερο). 100 ευρώ να βάζει κάποιος στην άκρη κάθε μήνα (αρχίζοντας από τον Απρίλιο) μέχρι το Νοέμβριο θα έχει βγει το κόστος.

Το επόμενο θα γίνει το Νοέμβριο, δεν έχουνε βγει ακόμα οι ημερομηνίες. Μόλις έχω νεότερο θα αναρτήσω καταχώρηση.