Saturday 4 April 2009

British steel @ Camden underworld

Η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται, και πράγματι σήμερα ήτανε μια καλή μέρα από το πρωί. Όχι μόνο διότι ήτανε ηλιόλουστη και ζεστή, αλλά και επειδή είχα την ευκαρία να απολαύσω θρυλικά NWOBHM συγκροτήματα. Με σύμμαχο αρκετά pints guiness και αρκετό κόσμο, άρχισε κατά τις 5 το απόγευμα στο Camden underworld το τέταρτο φεστιβάλ βρετανικού ατσαλιού, παραδοσιακού ατόφιου μέταλ. Δε θα έλεγα ότι είμαι και πολύ οπαδός του παραδοσιακού μέταλ, αλλά για 12,5 λίρες (15 στην είσοδο) δε θα το έχανα με τίποτα.

Έναρξη κατά τις πέντε λοιπόν με τους Ιρλανδούς Celtic Legacy, αρκετά μεταγενέστερο συγκρότημα (σε σχέση με τα υπόλοιπα) οι οποίοι παίζουνε παραδοσιακό μέταλ με αρκετές επικές χρειές. Δυστυχώς έφτασα στο Underworld κατά τις 5.20 (ευχάριστη έκπληξη το ότι είχε αρκετό κόσμο από την αρχή) και μπόρεσα να προλάβω παρά μόνο δύο τους κομμάτια, το Resurrection (το οποίο κράτησε αρκετή ώρα) και ένα άγνωστο για εμένα (είπαμε δεν είμαι και πολύ οπαδός αυτού του είδους). Συνολικά πρέπει να παίξανε γύρω στα 35-40 λεπτά από τα οποία δυστυχώς πρόλαβα μόνο τα 15 τελευταία.

Δεύτερο συγκρότημα στη σκηνή ήτανε οι Bitches Sin, αρκετά παλαιό συγκρότημα, προσφάτως επανασυνδεμένο και με νέο δίσκο. Μοιράσανε μαθήματα πραγματικού NWOBHM και μας αφήσανε κεχηνώτες. Παίξανε αρκετά τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο (Metalize, Selling Paradise και Red Skies) και κάποια από τους παλαιούς Ain't life a bitch?, Stranger on the Shore και μερικά ακόμη τα οποία δεν τα γνώριζα. Συνολικώς πρέπει να παίξανε γύρω στα 40-45 λεπτά. Χαρακτηριστικό της μπάντας ήτανε ένα νέος μπασίστας, αρκετά κοντός (που ψιλοέμοιαζε με τον Dio) ντυμένος με δερμάτινα και καπέλο. Πολύ cult μορφή.

Σειρά είχανε οι Elixir, άλλοι παλαιοί NWOBHMάδες και αυτοί. Παίξανε για 40-45 λεπτά και τραγούδησαν κομμάτια όπως τα Knocking on the gates of hell, Midnight Messiah και το κορυφαίο (από τα αγαπημένα μου και από τα λίγα που γνωρίζω από αυτούς) Treachery όπου έγινε ένας ψιλοχαμός. Γενικώς παίξανε αρκετά κομμάτια τα οποία δε τα γνώριζα.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση ανέβηκαν οι Pagan Altar (και αυτοί μεταγενέστεροι) στη σκηνή, οι οποίοι δυστυχώς παίξανε μόνο δύο τραγούδια (το ένα από αυτά το Lords of Hypocrisy) και τελειώσανε. Ο λόγος είναι ότι ο τυμπανιστής εκλωβίστηκε στην κίνηση (από ότι έμαθα είχε γίνει ένα ατύχημα στο δρόμο και είχανε ακινητοποιηθεί όλα τα αυτοκίνητα) και έφτασε πολύ αργά. Δυστυχώς ο χρόνος είχε ήδη περάσει και δεν μπορέσανε να παίξουνε πολύ. Ο λόγος είναι ότι το Underworld χρησιμοποιείται και ως club μετά τις 11.00 το βράδυ οπότε ο χρόνος της συναυλίας ήτανε περιορισμένος. Κρίμα διότι φαινότανε αρκετά καλοί και γούσταρα να ακούσω ζωντανές τις εκτελέσεις των τραγουδιών.

Με αυτά και με αυτά έφτασε 9.30 η ώρα όταν οι Cloven Hoof βγήκανε στη σκηνή (δυστυχώς αρκετοί είχανε ήδη φύγει και είχε λιγότερο κόσμο από ότι στους Elixir). Από τα πιο αρχαία NWOBHM συγκροτήματα, τα σπάσανε όλα, και μας δώσανε υπερβολική δόση μετάλλου με κομμάτια όπως Nova Battlestar (ΠΩΡΩΣΗ), Gates of Gehenna, Astral Rider, Fugitive, Dominator, Mistress of the forest, Laying down the law και κανά δυο ακόμα. Το μόνο παράπονο που έχω από τους Cloven Hoof είναι ότι δεν παίξανε το Reach for the sky, αλλά όκ, παίξανε το Nova Battlestar και το σώσανε.

Άντε και του χρόνου.

Μερικές φωτογραφίες που τράβηξα από το κινητό μου




No comments: