Monday 13 April 2009

Inferno μέρα πρώτη

Το inferno είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται στο Όσλο όπου συμμετέχουνε κυρίως συγκροτήματα black/death ήχου. Διαρκεί τέσσερις μέρες και το όλο σκηνικό παίζεται σε δύο clubs, το Rockefeller και το John Dee (στην ουσία είναι ένα κτήριο με δύο clubs, το John Dee στο υπόγειο και το Rockefeller στο ισόγειο). Η τιμή του εισιτηρίου είναι γύρω στις 100 λίρες και για τις τέσσερις ημέρες αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος εισιτήριο μόνο για κάποιες μεμονωμένες ημέρες.

Η πρώτη μέρα είναι κυρίως ημέρα προθέρμανσης. Αρκετές μπάντες παίζουνε σε κάποια clubs εκτός Rockefeller και έχεις την επιλογή να δεις όποιες θέλεις. Για την πρώτη μέρα προτίμησα να δω Vulture Industries και Earth στο Victoria. Οι πρώτοι παίζουνε ένα μείγμα black metal με αρκετή ατμόσφαιρα. Δε μου αρέσανε ιδιαιτέρως, ο ήχος τους ήτανε κάπως ξερός και γυαλισμένος, πολύ μοντέρνος για τα γούστα μου. Παρ' όλα αυτά παίξανε αρκετά ωραία τραγουδάκια (μη ρωτάτε για τίτλους ιδέα δεν έχω) και η ώρα πέρασε ευχαρίστως.

Σειρά είχανε οι Earth με ψιλοταξιδιάρικα κομμάτια (μου θυμίσανε Ozric Tentacles σε πολύ αργές ταχύτητες) αλλά βαρετοί μετά από ένα σημείο και πέρα καθώς μου ακούγονταν μονότονα τα τραγούδια τους. Επίσης τίτλους δε θυμάμαι.

Και ενα πράγμα που μου κάνανε εντύπωση· σε συναυλία μέταλ υποτίθεται ότι είμαστε, δεν χορεύουμε λες και ακούμε Bryan Adams (ναι αυτό το λέω για κάποιες κοπέλες μπροστά μου που είχανε ξεσαλώσει λες και έπαιζε ο Bon Jovi).

3 comments:

ε said...

Αναμένουμε και ις επόμενες ημέρες (αν μπορέσεις, δες Grand Magus και Negura Bunget).

Panos Konstantinidis said...

Τελείωσε το φεστιβάλ, επέστρεψα ήδη πίσω και γράφω ανασκόπηση για όλες τις μέρες. Δεν είχα πάρει τον η/υ μαζί μου και τα γράφω μαζεμένα.

Flapping Tremor said...

Μου άρεσε το σχόλιο για τις χορευταρούδες.. Θυμήθηκα την συναυλία Dead Soul Tribe που είχα πάει το 2003 και φώναζε ένας καμμένος συνέχεια "Τσίσαααα" και "Βγες ρε γαμιόληηη" . Βεβαίως βεβαίως και στους Cynic το '07 που ήταν μια ξανθιά μπροστά μπροστά που φώναζε στον Masvidal "Μωρό μουουου". Πρέπει να έχει υπομονή κάποιος για να πάει σε συναυλία πια , χαχαχ